Ugrás a tartalomra

„Az EU kohéziós politikájában 2024 nagyon jelentős év lesz”

2023.07.20
16:07
2023.07.20
16:16
Forrás
Pannon RTV
Navracsics szerint a közép-európai fővárosi régiók az EU kohéziós politikájának a valós motorja.

Egyetlen olyan térségcsoport van, amely valós motorja az Európai Unió kohéziós politikájának, ezek pedig a közép-európai fővárosi régiók – erről beszélt a Fejlesztéspolitikai lehetőségek a magyar elnökség fényében határon innen és túl című kerekasztal beszélgetésen Navracsics Tibor. A magyar területfejlesztési miniszter szerint az Európai Uniós kohéziós politikának nem sikerült csökkenteni a fejlettségi szakadékot, a magyar elnökség egyik nagy lehetősége és kihívása pedig, hogy az ezzel kapcsolatos stratégiai dilemmát a saját érdekünket szolgáló módon tudjuk-e eldönteni, vagy pedig vesztesei leszünk ennek a vitának - tette hozzá Navracsics.

Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter, Magyarország: „Az Európai Unió kohéziós politikájában a 2024-es év egy nagyon jelentős év lesz. Egyrészt ekkor készül el az Európai Bizottság 9. kohéziós jelentése, ez általában egy állapotfelmérés az Európai Unióban, hogy a területi és szociális kohézió hogyan alakul, zárulnak-e az ollók, illetve zárulnak-e a fejlettségi szakadékok, vagy nem, és ezt követően kezdődik az új időszak, és abban bízom, hogy a magyar elnökség speciális szempontjai, tehát a Kárpát-medencei fejlesztési kérdések, illetve a kohéziós politikának azok a kérdései amelyek számunkra fontosak, azokat érvényesíteni tudjuk a tárgyalások során.”

Navracsics Tibor

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.