Ugrás a tartalomra
Tanjug

Az EU segít az erdőtűzzel küzdő országoknak

2021.08.04
16:54
2021.08.04
19:25
Forrás
MTI
Repülőgépeket küld az Európai Unió azokba országokba, ahol több hete küzdenek erdőtüzekkel.

Franciaország két tűzoltó repülőgépet küld az érintett olaszországi területekre, hogy azonnal megkezdjék a tűzoltási műveleteket. Ciprusról is két gép, illetve egy tűzoltócsapat támogatja az görögországi erdőtüzek elleni fellépést. Csehország és Hollandia két helikoptert indít az albániai tüzek megszüntetésére. Ezen kívül Szlovénia egy 45 fős tűzoltócsapatot vezényelt a tűz által sújtott észak-macedón térségekbe. Minden segítséget az EU polgári védelmi mechanizmusán keresztül mozgósítanak, az Európai Bizottság a szállítási költségek mintegy 75 százalékát finanszírozza. Az EU által koordinált tűzoltási műveletek zajlanak Törökországban és Szardínián is.

erdőtűz
Európai Unió

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.