Ugrás a tartalomra

Az EU-tagállamok kormányai elfogadták a biztosok módosított névsorát

2019.11.25
11:46
2020.03.08
11:20
Forrás
MTI
Hivatalosan is elfogadták az EB leendő tagjainak módosított névsorát a tagállamok kormányai, ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy az EP szerdán szavazzon az új testület végleges összetételéről.

A külügyi tanács elfogadta az új Európai Bizottság összetételére vonatkozó javaslatot. Ezzel az Európai Parlament elé terjesztik az új Európai Bizottság személyi összetételére vonatkozó javaslatot, amelyben Várhelyi Olivér mint a bővítési portfólióra jelölt magyar biztos is szerepel - közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az MTI-nek nyilatkozva hétfőn. Szijjártó Péter elmondta, hogy az uniós tagországok külügyminisztereiből álló tanácsnak ezzel a döntésével véglegessé vált azon nemzetközi "bevándorláspárti erők" törekvéseinek kudarca, amelyek folyamatosan próbálták megakadályozni, hogy a magyar kormány jelöltje tölthesse be a bővítési biztosi portfóliót. Az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság november 1-jén lépett volna hivatalba, azonban ezt három - a magyar, a román és a francia - biztosjelölt európai parlamenti elutasítása miatt el kellett halasztani. Az új bizottság a tervek szerint december 1-jén kezdi meg munkáját. Az Európai Parlament plénuma november 27-én szavaz az új összetételű Európai Bizottság jóváhagyásáról.

Európai Bizottság
Várhelyi Olivér
Szijjártó Péter

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.