Ugrás a tartalomra

Az euró Koszovón történő bevezetésének elhalasztását kérik

2024.01.29
21:45
Forrás
Szerbiai RTV
Az euró Koszovó területén való bevezetésének elhalasztását kérte Jeffrey M. Hovenier.

Az Egyesült Államok pristinai nagykövete szerint erre azért lenne szükség, hogy elegendő idő maradjon a hatékony átállásra, és enyhítsék a lakosokra gyakorolt negatív hatásokat. A Kvinta-országok is aggodalmukat fejezték ki a rendelet miatt, különösen az iskolákra és kórházakra gyakorolt hatása kapcsán. De a rendelet hatással lehet azon koszovói szerbek nagy részére is, akik Szerbiától valamilyen anyagi támogatásban vagy kifizetésben részesülnek. Egyébként január 17-én jelentette be a Pristinai Központi Bank, hogy a fizetési rendszerben az euró lesz az egyetlen engedélyezett valuta. A bejelentések szerint az intézkedés február 1-jétől lépne életbe.

euró
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.