Ugrás a tartalomra

Az év végéig maradnak Magyarországon a kötelező akciók

2023.09.14
13:21
2023.09.14
13:29
Forrás
MTI
A kormányszóvivő hangsúlyozta, az online árfigyelő és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább csökkenjen Magyarországon az infláció.

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a magyar kormány - mondta Szentkirályi Alexandra. Az infláció oka a háború és a brüsszeli szankciók, de a kormány nem tétlenkedett, így hónapról hónapra folyamatosan csökkent az infláció. Közölte, az élelmiszer-drágulást a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni Magyarországon. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja - húzta alá Szentkirályi.

Magyaország
kötelező akciók
infláció

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.