Ugrás a tartalomra

Az Ivica Dačić – Szerbia miniszterelnöke lista képviselőivel tárgyalt a szerb elnök

2024.03.04
15:34
2024.03.04
16:35
Forrás
Pannon RTV
Belgrádban folytatódtak az egyeztetések az új kormány összetételéről és a leendő kormányfő személyéről.

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délelőtt az Ivica Dačić – Szerbia miniszterelnöke lista képviselőivel tárgyalt. Ivica Dačić, a Szerbiai Szocialista Párt elnöke kijelentette, hogy az általa vezetett lista készen áll a további együttműködésre a Szerb Haladó Párttal és Aleksandar Vučić szerb elnökkel. Már többször elmondtuk, és ma is megismételtük, hogy büszkék vagyunk mindazokra a jó eredményekre, amiket 2012 óta együtt értünk el, és úgy gondoljuk, Szerbia fejlődése és jövője szempontjából elengedhetetlen a politikai stabilitás megőrzése. Ez az előfeltétele az ország nemzeti érdekének, de a fejlesztési célok elérésének is – mondta Dačić a szerb államfővel folytatott megbeszélését követően.

Ivica Dačić, listavezető, Ivica Dačić – Szerbia miniszterelnöke: „Készen állunk arra, hogy folytassuk az együttműködést a Szerb Haladó Párttal és Aleksandar Vučićtyal. Így az elkövetkező hetekben meg fog alakulni minden állami szerv, az ország alkotmányával és a törvényekkel összhangban. Természetesen az államfő ismertette velünk az aktuális politikai helyzetet is, a külpolitikai aspektusokkal együtt, ecsetelve azt is, milyen politikai nyomásgyakorlásoknak van kitéve az ország. De beszéltünk a belpolitikáról, a gazdasági helyzetről, a fejlődésről és minden másról is.

Ivica Dačić
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.