Ugrás a tartalomra

Az MM beterjesztett formájában nem támogatja a tartományi jelképekkel kapcsolatos határozati javaslatot (videó)

2016.09.14
16:26
A Magyar Mozgalom a beterjesztett formájában nem fogja megszavazni a vajdasági jelképek használatáról szóló képviselőházi rendelet javaslatát - mondta Korhecz Tamás, a Mozgalom társelnöke
A Magyar Mozgalom a beterjesztett formájában nem fogja megszavazni a vajdasági jelképek használatáról szóló képviselőházi rendelet javaslatát - mondta Korhecz Tamás, a Mozgalom társelnöke. A mai sajtótájékoztatón hozzátette, módosítási indítványokat terjesztett be. A jelképekről szóló vita a tartományi parlamentben holnap kezdődik. A 2014-ben elfogadott új vajdasági statútum meghatározza a vajdasági és a hagyományos vajdasági jelképeket, de nem határozta meg ezek használatát. Az új javaslat ezt próbálja pótolni, olyan formában, hogy a mindennapi használat során a két egyenrangú zászló és címer használatára kötelezné az intézményeket. A vajdasági hagyományos jelképek az 1848-as szerb nemzeti felkeléshez kötődnek.    



Korhecz Tamás, társelnök, Magyar Mozgalom: „A mindennapi használatban a jelképeket kellene használni, tehát a zászlót és a meglevő címert, és esetleg előírni, hogy mik azok az ünnepi alkalmak, amikor a hagyományos jelképeket is el kell helyezni. Ha például a képviselőház elnökének kabinetjében, a kormányfő kabinetjében, a kormány épületén ünnepnapokon ki kellene helyezni a hagyományos jelképeket is, ez összhangban lenne azzal a gyakorlattal, amely más országokban van, ahol léteznek ezek a történelmi hagyományos jelképek.”
Korhecz Tamás
Magyar Mozgalom
hagyományos jelképek

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.