Ugrás a tartalomra

Az orosz gyémántkereskedelmet is szankcionálják a G7-országok

2023.05.19
12:33
2023.05.19
12:38
Forrás
Pannon RTV, MTI
Új, Moszkva elleni szankciókat jelentettek be a G7-országcsoport tagjai pénteken a csoport hirosimai csúcstalálkozóján, a büntetőintézkedések az orosz gyémántüzletet érintik.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió szintén korlátozza az Oroszországgal folytatott gyémántkereskedelmet. A G7-országok vezetői példátlan, közös látogatást tettek a hirosimai atomcsapásnak emléket állító múzeumban, az eseményt a japán miniszterelnök azért szervezte, hogy elősegítse az atomfegyver-mentes világ létrejöttét.

Hozzátette, hogy a G7-ek emellett igyekeznek meggyőzni a szankciók fontosságáról azokat az államokat is, melyek nem tagjai az országcsoportnak. A csúcsra több ilyen országot, például Indiát is meghívták.

Mindeközben az Egyesült Királyság szintén büntetőintézkedéseket tett közzé a Moszkvának évente több milliárdos hozamot biztosító orosz gyémántbányászat- és kereskedelem ellen.

G7-csoport
Japán
szankciók

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.