Ugrás a tartalomra

Az Osovica kolostorban tárgyalt Vučić, Dodik és Porfirije pátriárka

2023.08.03
15:34
2023.11.20
20:05
Forrás
Tanjug
A találkozón a bejelentések szerint megvitatták a Szerbia és Koszovó közötti helyzetet.

A legfontosabb nemzeti kérdésekről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök, Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke és Porfirije pátriárka az Osovica kolostorban - tájékoztat a Tanjug. A találkozón a bejelentések szerint megvitatták a Szerbia és Koszovó közötti helyzetet, valamint a nagyhatalmak elvárásait a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatását illetően. Továbbá egyeztettek arról is, hogy az Amerikai Egyesült Államok "feketelistájára" a Boszniai Szerb Köztársaság több vezetője is felkerült. A szerb elnök holnap Prijedorban részt vesz a Vihar hadműveletre való megemlékezésen is.

Milorad Dodik
Porfirije
Koszovó
Vihar hadművelet
Aleksandar Vučić

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.