Ugrás a tartalomra

Az Osovica kolostorban tárgyalt Vučić, Dodik és Porfirije pátriárka

2023.08.03
15:34
2023.11.20
20:05
Forrás
Tanjug
A találkozón a bejelentések szerint megvitatták a Szerbia és Koszovó közötti helyzetet.

A legfontosabb nemzeti kérdésekről tárgyalt Aleksandar Vučić szerb elnök, Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke és Porfirije pátriárka az Osovica kolostorban - tájékoztat a Tanjug. A találkozón a bejelentések szerint megvitatták a Szerbia és Koszovó közötti helyzetet, valamint a nagyhatalmak elvárásait a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatását illetően. Továbbá egyeztettek arról is, hogy az Amerikai Egyesült Államok "feketelistájára" a Boszniai Szerb Köztársaság több vezetője is felkerült. A szerb elnök holnap Prijedorban részt vesz a Vihar hadműveletre való megemlékezésen is.

Milorad Dodik
Porfirije
Koszovó
Vihar hadművelet
Aleksandar Vučić

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.