Ugrás a tartalomra

Az osztrák államfő beiktatta az új kormányt

2020.01.07
13:22
Forrás
MTI
Az osztrákok azt várják, hogy olyan kormányuk legyen, amely nyugodtan és lelkiismeretesen tevékenykedik az országért - mondta Alexander Van der Bellen ausztriai államfő ma a beiktatás előtt.

Az államfő arra intette az Osztrák Néppárt és a Zöldek által alkotott kormánykoalíció tagjait, hogy bánjanak óvatosan a hatalommal. Sebastian Kurz lett a kancellár, Werner Kögler pedig az alkancellár. A hivatalba lépő kormány holnap kezdi meg munkáját. A kabinet több szempontból is rekordot dönt: a Néppárt és a Zöldek először vesznek részt közösen kormányzati munkában, Kurz pedig második hivatali ciklusának kezdetén is a legfiatalabb kormányfő az Európai Unióban.

Ausztria
kormány

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.