Ugrás a tartalomra

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

2024.02.28
20:11
2024.02.28
20:24
Forrás
Szerbiai RTV
Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.

A szerb elnök hangsúlyozta, nem érti az ellenszenves hozzáállást Ukrajnával szemben, hiszen, mint mondta, Ukrajna soha nem tett Szerbia ellen semmit, és Koszovó függetlenségét sem ismerte el. Ők a szláv testvéreink, ugyanúgy mint az oroszok. Törekszünk a jó kapcsolatra  - emelte ki Vučić.

Ugyanakkor leszögezte, bizonyos kérdésekben Szerbia nem lehet megalkuvó, és ezek Koszovó függetlenségének elismerése, valamint az Oroszország elleni szankciók bevezetése.

A csúcson elfogadtak egy nyilatkozatot, amelyben támogatják Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását az 1991-ben elismert határokon belül.

A deklarációba Szerbia kérésére nem kerültek bele az Oroszország elleni szankciók.

Tirana
Ukrajna
Délkelet-Európa
csúcstalálkozó
Aleksandar Vučić
ENSZ
Volodimir Zelenszkij

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.