Ugrás a tartalomra

Az uniós külügyminiszterek az iráni atomprogramról és az emberi jogok helyzetéről is tárgyalnak

2017.10.15
11:25
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
Az iráni megbeszélés középpontjában az iráni nukleáris megállapodásra vonatkozó átfogó közös uniós cselekvési terv áll.

Az uniós külügyminiszterek az iráni atomalkuról, az Észak-Korea jelentette fenyegetésről és az emberi jogok helyzetéről, köztük az ukrán oktatási törtvény okozta jogfosztottság veszélyéről is tárgyalnak Luxembourgban hétfőn. A megbeszélés középpontjában az iráni nukleáris megállapodásra vonatkozó átfogó közös uniós cselekvési terv áll, amelyben az EU menetrendet határozott meg a szankciók feloldásáról. A külügyminiszterek tárgyalnak az Európai Unió és Törökország viszonyáról is, a regionális kérdésekben folytatott együttműködésről, beleértve Szíriát, Irakot és az Iránnal fenntartott kapcsolatokat. Áttekintik az unió és Ankara kapcsolatainak jövőjét, például a migrációs megállapodásban foglaltak betartását. A felsorolt tanácskozások eredménye adalékul szolgál majd az Európai Tanács október 19-20-án esedékes brüsszeli üléséhez.

Európai Unió
külügyminiszterek

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.