Ugrás a tartalomra

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét

2023.12.08
15:22
2023.12.08
17:19
Forrás
MTI
A miniszter bízik abban is, hogy hamarosan felszabadulnak a kohéziós és a helyreállítási források.

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták Magyarország módosított helyreállítási tervét, újabb akadály hárult el a Budapestnek járó források folyósítása elől – jelentette be Varga Mihály Brüsszelben. A magyar tárcavezető kiemelte: mindez azt jelenti, hogy a helyreállítási terv az 5,8 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatáson felül hivatalosan is kiegészült egy 3,9 milliárd eurós hitelrésszel, valamint egy 0,7 milliárd eurós, szintén vissza nem térítendő kerettel a REPowerEU tervből. Mint mondta, ehhez minden feltételt teljesítettek, így Magyarország minél előbb hozzájuthat azokhoz az összegekhez, amelyek járnak neki.

Varga Mihály, pénzügyminiszter, Magyarország: Mindez azt is jelenti, hogy januárban az első előleghez hozzá is tudunk jutni, ez 920 millió eurót jelent, átszámítva mintegy 380 milliárd forintot. A jó hír tehát, hogy az akadályok elhárultával Magyarország elkezdheti annak a programnak a végrehajtását, ami a zöld átállást jelenti.

Varga Mihály

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.