Ugrás a tartalomra

Az USA új belgrádi nagykövetjelöltje Szerbiáról beszélt a szenátusban

2019.07.31
11:56
2024.03.19
08:47
Forrás
Tanjug
Belgrád és Pristina kapcsolatának tartós rendezését tartja prioritásnak Anthony Godfrey, az USA új belgrádi nagykövetjelöltje. Godfrey a szenátusban beszélt a témáról.

Az Amerika Hangja tudósítása szerint a politikus azt mondta, az USA stratégiai érdeke, hogy Szerbia modern, demokratikus és európai nemzetté nője ki magát. Hozzátette: az ország politikai és gazdasági vezető a térségben, ezért kulcsszerepet játszik a regionális stabilitás megteremtésében. Kiemelte: az Egyesült Államok támogatja Szerbia európai integrációját. Godfrey szerint bátorítani kell Szerbiát, hogy a Nyugat felé forduljon, és jobb viszonyt alakítson ki Horvátországgal, Boszniával és Montenegróval.

A gazdaságról szólva kijelentette, hogy Szerbiában nagy lehetőségek rejlenek, mert képzett és tehetséges munkaerővel rendelkezik, elhelyezkedése pedig kereskedelmi utak kereszteződésévé teszi, nem is szólva a vendéglátás hosszú hagyományáról.

USA
nagykövet
szenátus

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.