Ugrás a tartalomra

„A Baden-Württemberggel való együttműködés elmélyítése prioritás Vajdaság számára”

2018.03.16
17:33
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Pásztor István, a Tartomány Képviselőház elnöke ma megbeszélést folytatott a németországi tartomány képviselőivel Újvidéken.

A találkozót követően a Baden-Württemberg-i küldöttség és a vajdasági képviselők közös parlamenti ülést is tartottak.

Gazdasági lehetőségeket, beruházásokat, új munkahelyek megteremtését és technológiai fejlődést is jelenthet Vajdaság számára az olyan régiókkal való szoros együttműködés, mint amilyen Baden-Württemberg – mondta Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke. „Hosszú évek erőfeszítéseinek eredményeként úgy tűnik, a külföld érdeklődése Szerbia, illetve Vajdaság irányába erősödik. Ezt látjuk jóformán minden nap különböző régiók megjelenésével, szándékaikkal, hogy felvegyék a kapcsolatot, illetve hogy azokat fejlesszék. De ezeken a régiós kapcsolatokon belül különösen fontos azokkal az erős régiókkal való tradicionális együttműködés fejlesztése, mint amilyen Baden-Württemberg.”

Baden-Württemberg polgárai hozzá szeretnének járulni a Duna mentén történő változásokhoz – emelte ki Guido Wolf, a németországi tartomány igazságügyi és európai ügyekért felelős minisztere. „Ennek szellemében szeretnénk tovább mélyíteni a barátságunkat és szeretnénk erősen és határozottan támogatni Szerbia és azon belül Vajdaság európai uniós csatlakozásának folyamatát. Az önök célja egyben a mi célunk is.”

Idén júniusban a vajdasági parlament mezőgazdasági bizottságát látja majd vendégül Baden-Württemberg. Vajdaság az Ulmban tartandó Nemzetközi Duna Fesztiválon is képviselteti majd magát. Emellett pedig az idei év folyamán várhatóan Winfried Kretschmann, a németországi tartomány miniszterelnöke, valamint Muhterem Aras, Baden-Württemberg parlamentjének elnöke is ellátogat majd Újvidékre.

Baden-Württemberg
együttműködés
Pásztor István
tartományi képviselőház

Most

13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.
10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.