Ugrás a tartalomra

Bajmokon is bemutatkoztak a Magyar Összefogás jelöltjei

2018.10.02
13:34
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösség épületében szervezett hétfő esti lakossági fórumon szó esett az oktatásfejlesztésről, a kultúráról, valamint a jelöltek céljairól is.

Molnár Attila, a Magyar Összefogás jelöltje feladatként jelölte meg a magyar kulturális és oktatási intézmények működésének összekapcsolását: „A kultúra meg az oktatás nagyon össze van fűzve. Szerintem az oktatás a Magyar Nemzeti Tanács minden koncepciójában benne van, kezdve az óvodától egészen az egyetemig. A kultúrával össze kell hozni az iskolákat meg a kultúrotthonokat, hogy együttműködjenek.”

Sutus Áron elmondta, célja a népművészetet támogató programok továbbfejlesztése és a közművelődési háló kiterjesztése: „Ki kell alakítanunk egy közművelődési csoportot, vagy művelődési egyesület vezetőképzési rendszert. Ez is nagyon fontos lesz az elkövetkezendő időszakban. Ahogy az is, hogy a szórvány központjaink számát tovább tudjuk bővíteni, ezeket a központokat még jobban megerősíteni szaktudás tekintetében.”

A jelöltek hangsúlyozták, a Magyar Összefogás kiemelten foglalkozik programjában a magyar nyelvű oktatással, a nyelvhasználattal és a tájékoztatással. Arra kérték a résztvevőket, hogy amennyiben még nem tették meg, iratkozzanak fel a külön választói névjegyzékre, és voksoljanak a november 4-ei szerbiai nemzeti tanácsi választáson.

Bajmok
Magyar Összefogás

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.