Ugrás a tartalomra

Bakondi: Vizsgálja felül az EU eddigi elhibázott migrációs politikáját

2023.09.11
07:26
2023.09.11
07:31
Forrás
MTI
A déli határ túloldalán embercsempész bűnözői csoportok irányítják az illegális bevándorlók mozgását, amelyek között az utóbbi időben egyre gyakrabban fordulnak elő fegyveres összetűzések - mondta Bakondi György.

A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a hajdújáráson történt kézigránátos esetre és a pénteken, Szabadka központjában történt migránsok közötti fegyveres leszámolásra emlékeztetett. Kiemelte, ezek mind olyan esetek, amelyek után itt az ideje, hogy az Európai Unió új, a választások után megalakuló parlamentje felülvizsgálja az eddigi, elhibázott migrációs politikát, és határozott lépéseket tegyen a jelenlegi, rendkívül káros és súlyos veszélyt jelentő folyamatok megállítására. A szakértő hangsúlyozta, helyes volt az az osztrák és szerb vezetőkkel kialakított magyar álláspont, amely szerint a határtól minél távolabb kell megszervezni az ellenőrzést. Ezért a magyar rendőrök osztrák és szerb kollégáikkal közösen teljesítenek szolgálatot Észak-Macedónia határán.

migrációs válság
Bakondi György
Európai Unió
határvédelem

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.