Ugrás a tartalomra

Bálványosi Szabadegyetem: Hajnal Jenő a Vajdaságot érintő választási eredményeket ismertette

2016.07.21
11:23
2020.02.08
12:09
A mögöttünk álló szavazások eredményeivel foglalkozott a Választási körkép a Kárpát-medencében című beszélgetés a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen.

A mögöttünk álló szavazások eredményeivel foglalkozott a Választási körkép a Kárpát-medencében című beszélgetés a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Vajdaságot érintő választások eredményeit ismertetve Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, választások után a Vajdasági Magyar Szövetség valamennyi hatalmi szinten koalícióra lépett a választásokat megnyerő Szerb Haladó Párttal. Véleménye szerint jelentős, hogy minden szinten jelen legyen a magyar érdekképviselet és döntéshozási szereppel is bírjon. Hatalmas feladatok várnak ránk: alkalmazni kell a kisebbségi akciótervet, meg kell valósítani a részarányos foglalkoztatást, szereppel kell bírnunk az EU integrációs tárgyalási fejezetek folyamatában - mondta tusnádfürdői előadásában Hajnal Jenő. (Magyar Szó)

Hajnal Jenő
Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.