Ugrás a tartalomra

A banjskai konfliktussal kapcsolatos állásfoglalásról szavaz az EP

2023.10.14
10:20
Forrás
N1
Az EP legutóbbi plenáris ülésén a képviselők határozottan elítélték a banjskai lövöldözéseket.

Az Európai Parlament október 19-én szavaz a banjskai konfliktussal kapcsolatos állásfoglalásáról. Azt, hogy az EP is foglaljon állást a koszovói helyzettel kapcsolatban, az EP szociáldemokrata frakciója kezdeményezte, mert szerintük rendkívül aggasztó az, ami mostanában történik a régióban. Tonino Picula parlamenti képviselő szerint az egyetlen megoldás a szerb és a koszovói fél között a kapcsolatok kompromisszum útján történő normalizálása. Picula azt mondta, hogy erre csak az Európai Unió közvetítésével van lehetőség. Úgy véli, hogy az Európai Parlamentnek be kellene vezetnie Szerbia ellen bizonyos büntetőintézkedéseket, legalábbis azokat, amiket már Koszovó ellen is bevezetett. Az EP legutóbbi plenáris ülésén a képviselők egyébként határozottan elítélték a banjskai lövöldözéseket, amelyben egy koszovói rendőr és több szerb nemzetiségű személy is meghalt.

Banjska
Európai Parlament
állásfoglalás
szavazás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.