Ugrás a tartalomra

Bécsbe látogatott Vlagyimir Putyin

2018.06.05
18:08
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV, hirado.hu, tanjug
Az orosz államfő bécsi látogatásának az osztrák OMV és a Gasprom közötti kereskedelmi szerződés aláírásának 50. évfordulója, valamint az adott alkalmat, hogy Ausztria július elsejétől az EU elnöklője.

Oroszország elnökét katonai tiszteletadással fogadta Alexander van der Bellen osztrák elnök. A két államfő az elnöki hivatalban négyszemközti beszélgetésre vonult vissza.

Minden fél számára károsak a büntető és a protekcionista intézkedések, és mindenki érdekelt az Oroszországgal szembeni szankciók felfüggesztésében – hangsúlyozta bécsi látogatásán Vlagyimir Putyin orosz elnök. Alexander Van der Bellen osztrák államfővel közös sajtótájékoztatóján az orosz vezető megjegyezte: országa ennek ellenére a nyugati szankciók jelentette összes akadállyal megbirkózott. Van der Bellen válaszában aláhúzta, hogy Ausztria Oroszország-politikája a jövőben is összhangban marad az Európai Unió álláspontjával.

Amennyiben Európa azt szeretné, hogy csökkenjen a migrációs hullám, amely elsősorban Szíriából és a környékéről indul, hozzá kell járulnia ahhoz, hogy az emberek visszatérhessenek otthonaikba és normális életet élhessenek hazájukban - nyilatkozta Vlagyimir Putyin orosz elnök Bécsben, miután tárgyalt az osztrák kancellárral. Sebastian Kurz pedig azt mondta, mindenképpen javítani szeretne az Európai Unió és Oroszország kapcsolatán annak érdekében, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókat fokozatosan vissza lehessen vonni.

Putyin Bécsi programjában szerepel a Schwarzenberg Platzon lévő szovjet hősök emlékművének megkoszorúzása, valamint ellátogat az Osztrák Kereskedelmi Kamarába, ahol a két ország és az Európai Unió közötti kereskedelmi kapcsolatokról tárgyal majd, a Szépművészeti Múzeumban pedig megnyitja a „Bécsben vendégeskedik az Ermitázs” című kiállítást.

Vlagyimir Putyin
Bécs

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.