Ugrás a tartalomra

Befejeződött a montenegrói elnökválasztás

2018.04.15
21:14
Forrás
MTI
A részvételi arány a CeMI ellenőrző és kutatóközpont adatai szerint 19 óráig 58,6 százalékos volt.

Öt évvel ezelőtt hasonló volt a részvételi arány, míg a 2016-os parlamenti választáson sokkal többen vettek részt, 19 óráig a szavazópolgárok 70,9 százaléka járult az urnák elé. A voksolás nyugodtan, nagyobb szabálytalanságok nélkül zajlott, a 2015 külföldi és montenegrói megfigyelő csak néhány szóváltásról, valamint szavazócédulák lefényképezéséről számolt be. A valamivel több mint 532 ezer szavazójoggal rendelkező montenegrói állampolgár hét jelölt közül választhatott, a feltételezések szerint a legtöbb szavazatot Milo Đukanović szerezte meg, aki korábban hatszor volt már az ország miniszterelnöke, és egyszer a köztársasági elnöke.

Montenegró

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.