Ugrás a tartalomra

Bejelentette lemondását a máltai miniszterelnök

2019.12.02
08:39
Forrás
MTI
Bejelentette lemondását Joseph Muscat, Málta munkáspárti miniszterelnöke vasárnap este a közszolgálati televízióban sugárzott beszédében.

A politikus tudatta: arra kéri az általa vezetett, kormányzó Munkáspártot, hogy január 12-én kezdje meg az új vezető megválasztásának folyamatát, és ha megvan az új vezető, akkor a kormány és a párt éléről is távozni fog. Vasárnap egyébként ismét ezrek követelték a kormányfő azonnali lemondását Vallettában. Muscatra egyre nagyobb nyomás nehezedett a hét folyamán Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró 2017-es meggyilkolásának ügyében, amelyben a fő gyanúsított Málta egyik leggazdagabb embere, Yorgen Fenech. Fenech ellen vádat is emeltek a gyilkosság miatt, de ő ártatlannak vallotta magát.

Málta
Joseph Muscat

Most

11:40, Frissítve: 16:08

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.