Ugrás a tartalomra

Békés megoldásokra van szükség Szerbia jövője számára

2018.07.30
14:40
2018.07.30
16:24
Forrás
Pannon RTV
Jelen pillanatban az Amerikai Egyesült Államok és Oroszország is támogatja a Brüsszel által koordinált Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

Ezt nyilatkozta Ivica Dačić szerb külügyminiszter a Szerbiai RTV műsorában. Békés és kompromisszumokkal teli megoldást javasolunk Szerbia jövője számára - húzta alá Dačić. A külügyminiszter kiemelte, az amerikai kormány készen áll arra, hogy kreatív megoldásokat találjon a lehetséges problémákra, beleértve Koszovót is.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „A helyzet nagy mértékben megváltozott az új amerikai adminisztráció felállása óta, ahogyan arról John Bolton, amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó is beszámolt. Az elmúlt évtizedekben az amerikai külpolitika változatlan, egyoldalú volt, nem volt igény irányváltásra. Most először van változás Donald Trump érkezése óta, de főként Wess Mitchell kinevezése óta, aki az európai régióért is felelős helyettes államtitkár. Az ő jelenléte óta meghallgatják a másik felet, ahogyan ők mondják, igyekeznek egy kreatív megközelítést alkalmazni.”

Ivica Dačić
Amerikai Egyesült Államok
John Bolton
Wess Mitchell

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.