Ugrás a tartalomra

„A békét a Koreai-félsziget atommentesítése biztosítja”

2018.04.29
09:50
2024.03.19
08:33
Forrás
MTI
Az amerikai elnök megvitatta telefonon Mun Dzse In dél-koreai elnökkel a pénteki Korea-közi csúcstalálkozó eredményeit.

Trump megköszönte Munnak a közelgő, legmagasabb szintű amerikai-észak-koreai tárgyalások előkészítéséért tett, Washingtonnal összehangolt erőfeszítéseit - közölte szombaton a Fehér Ház.

A közlemény szerint Trump és Mun egyetértett abban, hogy Kim Dzsong Un az Egyesült Államok és Dél-Korea, illetve a nemzetközi közösség példa nélküli nyomásgyakorlásának köszönhetőn fejezte ki készségét a Donald Trumppal folytatandó tárgyalásokra. Azt a véleményt fogalmazták meg mindketten, hogy Észak-Korea számára “a békés és derűs jövő” csak a Koreai-félsziget “teljes, hiteles és visszafordíthatatlan” atommentesítése után jön el.

Donald Trump szombaton Michiganban tartott beszédében azt mondta, hogy három-négy héten belül találkozik Kim Dzsong Unnal.

Mun Dzse In
dél-koreai elnök
Kim Dzsong Un
Észak-Korea
Donald Trump
amerikai elnök

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.