Ugrás a tartalomra

„A Belgrád és Priština közötti párbeszéd felett fekete felhők gyülekeznek” (videó)

2016.10.17
18:47
A szeparatizmus Koszovóban új, veszélyes fázisba lépett, ami rablást jelent, a vagyon elkobzását - mondta Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi Irodájának igazgatója a parlament illetékes bizottságának mai ülésén
A szeparatizmus Koszovóban új, veszélyes fázisba lépett, ami rablást jelent, a vagyon elkobzását - mondta Marko Đurić, a szerb kormány Koszovó-ügyi Irodájának igazgatója a parlament illetékes bizottságának mai ülésén. Đurić szerint az európai közösség hallgat, csak kelleti magát és képmutatóan viselkedik. A Belgrád és Priština közötti párbeszéd felett fekete felhők gyülekeznek - mondta az igazgató.



Marko Đurić, a szerb kormány Koszovóért felelős irodájának vezetője: „Szerbia elfogadhatatlannak tartja, hogy hallgasson arról a tényről, hogy Trepčát megpróbálják elrabolni. Szerbia nem fogadja el, hogy hallgasson és szemet hunyjon efelett a tény felett. Az Európai Uniónak kellene leginkább felelősséget vállalnia a jogállamiságért, mivel az EULEX-en keresztül az UNMIK egykori hatáskörét is elvégzi, tehát közvetlenül felelős a vagyonnal kapcsolatban. Szerbia nem hallgatott a tényről, és azt várjuk, úgy véljük, hogy feltétlenül szükséges, hogy a nemzetközi közösség és a nemzetközi közvetítők ennek a parlamentnek a támogatásával és tudatában ennek a kormánynak az egyértelmű álláspontjával végezze el a feladatok és a kötelezettségek rá eső részét.”

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.