Ugrás a tartalomra

Belgrád európai uniós elkötelezettségéről biztosította az EP Külügyi Bizottságát a szerb kormányfő

2017.10.10
19:23
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
Amikor készen állunk az EU-tagságra és amikor az EU készen áll, hogy köreibe fogadjon bennünket, teljes jogú tagállam szeretnénk lenni - fogalmazott Brnabić.

Szerbia nem kíván az EU sánta tagállama lenni, mondta Brüsszelben Ana Brnabić. Szerbia miniszterelnöke Belgrád európai uniós elkötelezettségéről biztosította az Európai Parlament Külügyi Bizottságát, valamint David McAllistert, az EP szerbiai jelentéstevőjét. Szerbia hosszú távú és fenntartható fejlődésének, illetve európai integrációjának oszlopai a gazdasági stabilitás, az állami közigazgatás reformja és a joguralom erősítése - hangsúlyozta Ana Brnabić. Amikor készen állunk az EU-tagságra és amikor az EU készen áll, hogy köreibe fogadjon bennünket, teljes jogú tagállam szeretnénk lenni - fogalmazott Brnabić. Meg kell teremteni az új munkahelyek megnyitásának feltételeit, sikeresen végre kell hajtani a reformokat, és akkor az EU-tagság lehetővé teszi az életszínvonal javulását Szerbiában - tette hozzá a kormányfő. A szerb miniszterelnök a kormány aktuális összetételének első száz napját értékelte. Brnabić kiemelte, ott folytatták, ahol az Aleksandar Vučić vezette kormány abbahagyta. A találkozó után McAllister arra kérte az illetékeseket, hogy az EU Szerbiával az év végéig újabb csatlakozási fejezeteket nyisson meg.

Ana Brnabić
Brüsszel
EP Külügyi Bizottság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.