Ugrás a tartalomra

Bemutatták a kisebbségi akcióterv első fázisának eredményeit (videó)

2016.11.28
15:02
Belgrádban bemutatták a szerb kormány által márciusban elfogadott kisebbségi akcióterv első fázisának eredményeit
Belgrádban bemutatták a szerb kormány által márciusban elfogadott kisebbségi akcióterv első fázisának eredményeit. Az első jelentés részleteit az Emberi Jogi és Kisebbségügyi Iroda igazgatója ismertette. A Belgrádban tartott konferencián a szerb Emberi Jogi és Kisebbségügyi Iroda igazgatója, Suzana Paunović hangsúlyozta, a jelentés gyakorlati eredmények értékelésén alapul, 67 illetékes szerv, köztük 13 nemzeti tanács készítette el a tervezett akciók megvalósulásáról szóló jelentést. „Az első jelentés szerint az első és második negyedévben tervezett tevékenységek 80 százaléka megvalósult, ami egyértelműen arról tanúskodik, hogy az akcióterv nem csupán papíron, hanem a gyakorlatban is megvalósul.” vlcsnap-2016-11-28-14h59m11s188 A 23. csatlakozási fejezet szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír az akcióterv végrehajtása, emelte ki a sajtótájékoztatón Čedomir Backović, az Igazságügyi Minisztérium munkatársa, aki az említett fejezettel megbízott szerb tárgyalócsoport elnöke.



Az akcióterv 11 területre oszlik, amelyeken belül mintegy 115 tevékenység valósul meg. A konkrét intézkedésekről, amelyek a vajdasági magyar közösséget érintik, a Magyar Nemzeti Tanács jogászát, Lulić Emilt kérdeztük, aki az MNT képviseletében vett részt a tanácskozáson. „Konkrétan a jogi tanácskozásunkon popularizáltuk a hivatalos nyelvhasználatot, támogattuk pénzbelileg a magyar nyelvű oktatást, popularizáljuk az ösztöndíjrendszerünkkel a magyarok felsőoktatását és diplomaszerzését, mindezek olyan akciók, amelyek a kisebbségi létet törekednek jobbá tenni.” vlcsnap-2016-11-28-14h59m31s136 A Szerbia Palotában megtartott tanácskozáson a nemzeti tanácsok és az illetékes állami szervek képviselőin kívül a nagykövetségek és a civil szféra képviselői is részt vettek. A sajtótájékoztatót követően az ülés zárt ajtók mögött zajlott.
MNT
Nemzeti Tanácsok
jelentés
eredmények
első fázis
kisebbségi akcióterv
magyar közösség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.