Ugrás a tartalomra

Beperelné Szerbiát Zoran Zaev

2017.03.08
14:47
Állítólag ez az egyik ára annak, hogy a balközép politikust támogassák a parlamentbe jutó helyi albán pártok
Állítólag ez az egyik ára annak, hogy a balközép politikust támogassák a parlamentbe jutó helyi albán pártok. A Macedóniában így hatalmi többséggel rendelkező politikus népirtással vádolja Szerbiát. Azt állítja, hogy a szerbek az 1912 és 56 közötti időszakban albánokat öltek meg Macedóniában. Emellett azt követelik Zaevtól, hogy az albán hivatalos nyelv legyen egész Macedóniában. A belpolitikai válság amiatt alakult ki, hogy a macedón államfő kijelentette, azt a pártot bízza meg kormányalakítással, amelyik a legtöbb támogatót tudja maga mellé állítani. Zoran Zaev a három albán párttól 67 támogatói aláírást kapott. Ezután végül Đorđe Ivanov államfő úgy döntött, mégsem bízza meg kormányalakítással Zaevet. Macedóniában az utóbbi hetekben tüntetéssorozat kezdődött a kormányválság miatt.
Macedónia
Zoran Zaev

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.