Ugrás a tartalomra

Bér- és nyugdíjemelést, valamint egyszeri támogatásokat jelentett be az államfő

2023.06.07
20:44
2023.06.07
20:58
Forrás
Pannon RTV
Közbéremelést jelentett be a szerb államfő. Emellett egyszeri támogatást kapnak az anyák, csökken a kenyér ára, és a nyugdíj is emelkedni fog - ígérte Aleksandar Vučić.

Szeptemberben 5 és fél, decemberben vagy januárban további 10 százalékkal emelik meg minden oktatási dolgozó bérét, beleértve az óvópedagógusokat is. A nővérek és technikusok szintén ennyivel kapnak majd többet. Az orvosok, katonák és az adminisztrációban dolgozók is két számjegyű emelésre számíthatnak.

A nyugdíjasoknak októbertől 5,5 százalékkal, majd januárban 14,6 százalékkal nő a juttatása. Ez összességében 20 százalékos emelést jelent. Ez óriási növekedés - mondta Aleksandar Vučić. Hozzátette: örömére szolgál, hogy az elmúlt évek elmaradását pótolni tudják, és Szerbia történetének legnagyobb mértékű emelését tudják végrehajtani.

A nagy inflációra való tekintettel az élelmiszer árának csökkentését is bejelentette: a legolcsóbb kenyér ára már ezen a héten 57-ről 54-re csökken, emellett az áram árát is szeretnék szinten tartani, annak ellenére, hogy az IMF emelést követel.

A nyár végén az anyák egyszeri támogatást kapnak - minden gyermekük után 10 ezer dinár értékben. A támogatás az újszülöttektől 16 éves korig jár. Amennyiben a gyerekeket az apa neveli, őt illeti az összeg. A pénzzel az iskolakezdést szeretnék segíteni.

Kiadnak továbbá újabb 100 ezer utazási utalványt, melyek 5 ezer dináros támogatást jelentenek a belföldi turizmust választóknak.

béremelés
családtámogatás
nyugdij
kenyér
infláció

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.