Ugrás a tartalomra

A bevándorlásellenes Geert Wilders győzött a holland választásokon

2023.11.23
20:31
2023.11.23
20:37
Forrás
Hirado.hu
Nincs könnyű helyzetben, koalíciós partnereket kell találnia.

Győzött a holland választásokon a bevándorlásellenes Geert Wilders. Kemény munka lesz, de készen állunk a kormányzásra – szögezte le a választásokon győzedelmeskedő Szabadságpárt vezetője. A holland politikai életben különcnek számító Wilders nincs könnyű helyzetben, hiszen koalíciós partnereket kellene találnia, vagy élete első kormánya kisebbségi kormány lesz.

Hollandiában szerdán tartottak előrehozott választásokat. Erre azután került sor, hogy az országot 12 éve vezető Rutte idén júliusban lemondott, mivel nem jutott egyezségre koalíciós partnereivel a migrációt érintő kérdésekben.

Geert Wilders
Hollandia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.