Ugrás a tartalomra

A bocsánatkérés megvolt, várják az ítéletet

2012.10.19
10:35
Bocsánatot kért tegnap a Szerbiai Labdarúgó Szövetség az angolok játékosaitól és szurkolóitól azok után, hogy a két ország U21-es válogatottjainak keddi, krusevaci mérkőzése botrányos körülmények között ért véget
Bocsánatot kért tegnap a Szerbiai Labdarúgó Szövetség az angolok játékosaitól és szurkolóitól azok után, hogy a két ország U21-es válogatottjainak keddi, krusevaci mérkőzése botrányos körülmények között ért véget. A szövetség elnöke, Tomislav Karadžić a rasszizmus vádját ugyanakkor visszautasította. Az európai szövetség szerdán vizsgálatot indított mindkét érintett szövetség ellen, az ítélet november 22-én várható. A mérkőzés lefújása után elszabadultak az indulatok, a két csapat játékosai és vezetői összecsaptak egymással, Danny Rose-t, az angolok színes bőrű védőjét pedig kiállította a játékvezető, mert a szerb szurkolók irányába bombázta a labdát. Később Rose azt mondta, hogy már a bemelegítés közben is majomhuhogást imitálva sértegették őt a helyi fanatikusok, majd ez a mérkőzésen minden egyes labdaérintésénél megismétlődött. Hozzátette: kétszer kővel is megdobták. Reszkessetek sporthuligánok! (2012-10-18 - 20:35) Ivica Dačić miniszterelnököt és Aleksandar Vučić miniszterelnök-helyettest javasolja a kormány annak a Nemzeti Tanácsnak az élére, amelynek feladata a sportmérkőzések biztonságos lebonyolítása lesz. Ma megalakult a Fogyasztóvédelmi Tanács is, amelynek vezetőjévé vélhetően Rasim Ljaljić kereskedelmi minisztert nevezik ki. A szerb kormány a mai ülésén arról is döntött, hogy lakást ajándékoz Milica Mandićnak, aki egyedüli szerbiai sportolóként nyert aranyérmet a londoni olimpián. Az előzetes bejelentések szerint ma a kormány a távfűtés áráról is tárgyalt. Az ülést követően kiadott közleményben erről nem esik szó.   Erőszakmentes sportot! 2012.10.18. 16:37 Ülésezik ma a szerb kormány. A napirendi pontok között távfűtési kérdések szerepelnek, illetve a politikusok ma határoznak a Belgrád és Priština közötti párbeszéd folytatásáról. Mindemellett a szerbiai Kereskedelmi Bank részvényeinek felvásárlásáról is döntés születik. Alisa Marić ifjúsági – és sportminiszter is előterjeszti javaslatát. Alisa Marić ifjúsági- és sportminiszter a kormány elé terjeszti azt a javaslatát, amely szerint újra létre kell hozni egy nemzeti tanácsot, amely az erőszak megszüntetéséért harcol a sport területén Szerbiában. Néhány napja méltatlan jelenetekkel, a két csapat játékosai között kitört verekedéssel ért véget a Szerbia–Anglia U21-es Eb-selejtező. Az egyik főszereplő Danny Rose volt, akit több szerb játékos is megtámadott, és akit a játékvezető utólag ki is állított. A középpályás állítása szerint az egész meccsen rasszista provokációnak volt kitéve, és Szerbia eltiltását követelte a mérkőzés után. Alisa Marić ezért szeretne változtatásokat bevezetni. 



„A kormányülésen kérni fogom, hogy sürgősen hívják össze az erőszak megszüntetéséért harcoló sporttanácsot, hogy a sporteseményeken ne történhessen több rendbontás. A legszigorúbban elítélem a provokáció bármely formáját, amelyek a különböző sporteseményeken történnek, ennek a tanácsnak az újraalakítása pedig nélkülözhetetlenné vált.” A sportminiszter szerint a tanács újbóli létrehozása mindenképpen pozitív eredményeket hozna. Elmondta, hogy nyilvánvaló, hogy az ügy még nem zárult le, kivizsgálják a meccsen történt eseményeket.
Sport
kormányülés
alisa maric

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.