Ugrás a tartalomra

Boris Johnson: Valószínű, hogy nem lesz Brexit-megállapodás

2020.12.17
21:41
2020.12.17
21:54
Forrás
MTI
A brit miniszterelnök telefonon beszélt az Európai Bizottság elnökével.

Boris Johnson szerint nagyon valószínű, hogy nem születik megállapodás az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó tárgyalásokon. A brit miniszterelnök csütörtök este telefonon beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. A Downing Street szóvivőjének tájékoztatása szerint a brit kormányfő a megbeszélés során hangsúlyozta azt a véleményét, hogy a tárgyalási folyamat nagyon súlyos helyzetbe jutott, az idő rendkívül szűkös, és most már nagyon valószínűnek tűnik, hogy nem sikerül megállapodásra jutni, hacsak az Európai Unió hozzáállása nem módosul jelentősen.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kijelentette azt is, hogy ha nem születik megállapodás, az Egyesült Királyság és az Európai Unió barátként válik meg egymástól, és a kétoldalú kereskedelmi forgalom az ausztráliai típusú feltételrendszer alapján folytatódik.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a csütörtök este kiadott közleményében közölte: az Európai Unió és az Egyesült Királyság között tervezett, átfogó kereskedelmi megállapodás elfogadását célzó tárgyalásokon sok kérdés tekintetében jelentős előrelépést sikerült elérni, azonban a továbbra is fennálló nézetkülönbségek áthidalása nagy kihívást jelent.

Boris Johnson
Brexit
Ursula von der Leyen

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.