Ugrás a tartalomra

Botrányosnak nevezte Edward P. Joseph amerikai professzor kijelentését Nebojša Stefanović

2018.01.24
15:00
2024.03.19
08:52
Az amerikai professzor szerint Oliver Ivanović megölése egy olyan cselekmény, amire Koszovónak valószínűleg éppen szüksége volt.

Botrányosnak nevezte Edward P. Joseph amerikai professzor kijelentését Nebojša Stefanović, miszerint Oliver Ivanović megölése egy olyan cselekmény, amire Koszovónak valószínűleg éppen szüksége volt. A szerb belügyminiszter reméli, hogy az ilyen nyilatkozatoknak nincs hivatalos politikai támogatottsága az Amerikai Egyesült Államok részéről. A washingtoni egyetemi tanár írásában úgy fogalmazott, Ivanovićot, aki hosszú éveken keresztül a koszovói szerb közösség vezetője volt, valószínűleg erőteljes bűnöző elemek gyilkolták meg, akik Koszovó északi részén burjánzanak, ahol törvénytelenség uralkodik. Stefanović számára a kijelentés felfoghatatlan.     

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Azt kell mondanom, hogy ez a kijelentés mindenféleképpen botrányos. El sem tudom képzelni, hogy valaki, legfőképpen egy egyetemi professzor, azt mondja, hogy egy ember halálából, vagyis meggyilkolásából valami jó is kisülhet. Különösképpen botrányos ez számomra, mivel 2000 óta napjainkig több mint ezer szerbet öltek meg Koszovóban, és csak nagyon kevesen feleltek a tettükért. Úgy vélem, hogy ez egy olyan kérdés, illetve olyan kijelentés, ami semmiféleképpen nem eredményezheti a szerbek biztonságát Koszovóban, sem azt, hogy javuljon a viszony a szerbek és az albánok között, és ahhoz sem járul hozzá, hogy erősödjön a stabilitás az egész régióban.”

Edward P. Joseph
Nebojša Stefanović

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.