Ugrás a tartalomra

Bővítené a vonaton utazók jogait az Európai Parlamen

2018.11.16
15:52
2024.03.19
08:43
Forrás
Közlemény
Amennyiben a tanács is elfogadja a szöveget, a jövőben az utasok 60 percen túli késés során a jegy árának 50%-át, 120 percen túli késés esetén pedig a teljes összeget visszakapják.

A csütörtöki plenáris ülésen elfogadott rendelet szerint a jövőben külön figyelmet kell fordítani a fogyatékossággal élő és a csökkent mozgásképességű személyekre, hogy megkülönböztetésmentesen férjenek hozzá a járművekhez, a vonat felszereltségéről pedig akadálymentes tájékoztatást kapjanak.

A javaslat ezen részét Deli Andor is üdvözölte. A vajdasági származású EP képviselő azonban sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült olyan szöveget elfogadni, amely a vasúttal közlekedő utasok jogainak figyelmébe vétele mellett nem lehetetleníti el a szolgáltatókat sem, például a MÁV-ot.

Amennyiben a tanács is elfogadja a szöveget, a jövőben az utasok 60 percen túli késés során a jegy árának 50%-át, 120 percen túli késés esetén pedig a teljes összeget visszakapják, miközben jogosultak a megkezdett utazásuk folytatására is.

Európai Parlament
Deli Andor

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.