Ugrás a tartalomra

Branimir Kuzmanović is indul a DP elnöki posztjáért

2012.10.17
16:34
Hivatalosan is benyújtotta pályázatát a Demokrata Párt elnöki posztjára Branimir Kuzmanović DP-s tag
Hivatalosan is benyújtotta pályázatát a Demokrata Párt elnöki posztjára Branimir Kuzmanović DP-s tag. A Belgrádhoz tartozó Vračar Község elnökét a főbizottság 33 tagja támogatta. A pártelnöki pozícióra Boris Tadić jelenlegi elnök, Dragan Đilas elnökhelyettes és az egykori pártelnök, Zoran Živković is pályázni fog. Branimir Kuzmanović, a belgrádi Vračar Község polgármestere az első, aki hivatalos formában, a választási bizottság tagjainak nyújtotta be pályázatát a Demokrata Párt elnöki posztjára. Az elnökjelölt elmondta, a legfontosabb cél az, hogy a DP egységes legyen, valamint hogy elsősorban az egész ország helyzetét szem előtt tartva hozzanak döntéseket.



„Nem az a fontos, hogy milyen posztot szeretnénk magunknak, hanem hogy mit szeretnénk elérni. Nekünk határozott célunk van, és van hozzá egy konkrét tervünk is, hogy ezt hogyan valósítsuk meg. Egy jobb Demokrata Pártot szeretnénk. Ezért szeretnénk kihasználni a párttagjaink tudását. Ennek az országnak a jóléte a cél, nem pedig az egyének jóléte” – mondta Kuzmanović, akit a párt főbizottságának 33 tagja támogatott. Az elnökjelöltnek a községi bizottság támogatására nem volt szüksége. Ahhoz ugyanis, hogy valaki pályázhasson, el kell nyernie a főbizottság 30 tagjának támogatását, vagy a községi bizottság 15 voksát, illetve 100 küldöttségi tag támogatását. Nebojša Andrić, a Demokrata Párt végrehajtó bizottsági tagja a következőket nyilatkozta: „Mi demokratikus pártot akarunk. Egyértelműbb kritériumokat szeretnénk megfogalmazni azok esetében, akik a választásokon képviselik a Demokrata Pártot, bármilyen szinten is történjen ez. Tehát a párton belüli demokratikusság a cél. Én pártelnököt szeretnék kinevezni, és nem főnököt.” A DP szabályai szerint a pályázóknak legalább 15 nappal a közgyűlés megtartása előtt be kell nyújtaniuk a dokumentumokat. Sajtóinformációk szerint Boris Tadić jelenlegi elnök, Dragan Đilas elnökhelyettes és az egykori pártelnök, Zoran Živković is pályázni fog a pozícióra.
elnök
DP
kuymanovic

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.