Ugrás a tartalomra

Brexit: Nézeteltérések a brit kormányzaton belül

2017.08.07
13:22
2024.03.19
08:36
Nagy nézeteltérések vannak a brit kormányzaton belül a Brexitet illetően - nyilatkozta a BBC-nek Sir Simon Fraser, a külügyi iroda korábbi vezetője.

Nem sokat haladtunk előre, mert a kabineten belül nincs egyetértés a Brexit kivitelezése kapcsán, és amíg ilyen eltérések vannak, addig nem is tudunk egységes álláspontot képviselni - mondta a korábbi vezető. Hozzátette, eddig még az ott tartózkodó külföldi állampolgárok kapcsán sikerült megegyezésre jutni. de annak részletei is homályosak. Egyben felszólította a kormányzatot, hogy hozzák nyilvánosságra az álláspontjukat, beleértve a tervezett vámegyezményeket is.

Az elmúlt hónapban David Davis, Brexit-főtitkár hangoztatta, hogy a tárgyalások Brüsszellel a megfelelő ütemben haladnak, annak ellenére, hogy a kereskedelmi egyezmények megkötése későbbre lett halasztva. (BBC)

Brexit
Európai Unió
brit

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.