Ugrás a tartalomra

Brnabić: Emlékezzünk őseinkre!

2024.02.14
12:58
2024.02.14
16:25
Forrás
Tanjug, Pannon RTV
Az államiság napja alkalmából fejet kell hajtani elődeink előtt, akik nélkül nem lenne független államunk - hangsúlyozta Ana Brnabić miniszterelnök egy belgrádi ünnepi kiállításon.

El kell gondolkodni az identitásunk kérdésén, és azon, mi mindent köszönhetünk elődeinknek - tette hozzá a kormányfő a Szerb Fejedelemség és a Szerb Királyság alkotmányai című kiállítás megnyitóján a Belgrádi Történelmi Levéltárban.

A szerb államalapítás ünnepe alkalmából megnyitott tárlaton megtekinthetők a Szerb Fejedelemség és a Szerb Királyság alkotmányai, valamint az első szerb alkotmány, az 1835-ös, Gyertyaszentelő-napi alkotmány eredeti példánya. Az államiság napja alkalmából szervezett ünnepségeken a kormányfő elmondása szerint a szerb nép a sokszor nehézségekkel teli múltra, és az elért eredményekre emlékezik.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Emlékezünk arra, hogy mit ünneplünk, mit örököltünk, mit kell védenünk és megőriznünk. Az országunkat ünnepeljük, az államiságunkat, a szabadságunkat, a függetlenségünket, a szuverenitásunkat. Őrizzük történelmi örökségünket, hogy az utánunk következő fiatalabb generációk is megőrizhessék azt. Ez az ünnep alkalmat ad arra, hogy emlékezzünk és tisztelegjünk őseink előtt, akiknek az áldozatára emlékezni kell, mert nélkülük nem létezne a független, szuverén, szabadságszerető Szerbiánk, amelyre büszkék vagyunk, az a hazánk, amelyet meg kell védenünk mindazoktól, akik megpróbálják elvenni nehezen kivívott és még nehezebben megvédhető függetlenségünket és szuverenitásunkat.”

Ana Brnabić
államiság napja
kiállítás
Belgrádi Történelmi Levéltár

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.