Ugrás a tartalomra

Brnabić: Fontos számunkra a gazdasági kapcsolat Baden-Württemberggel

2018.04.17
11:21
2018.04.17
14:28
Forrás
Tanjug
A kormányfő szerint ez Szerbia Németországgal való viszonyát is meghatározza.

Erősíteni fogjuk az együttműködést Baden-Württemberggel - jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök, aki ma a német tartomány és Szerbia együttes bizottsági ülésén vett részt Belgrádban. Baden-Württemberg egyike a legfontosabb gazdasági partnereinknek - hangsúlyozta a kormányfő. Több mint 100 odavalósi cég talált otthonra Szerbiában, ezek pedig mintegy 8 ezer embert foglalkoztatnak. Az árucsere-forgalom több mint 600 millió euró volt az ország és a német tartomány között. Ahhoz, hogy Szerbia elérje a céljait, vagyis hogy a gazdasági növekedés dinamikusabbá váljon, több munkahely és jobban fizetett állások teremtődjenek, szükség van a német tartománnyal kialakított gazdasági együttműködés erősítésére, ami pedig a Németországgal való kapcsolatokra is jelentős hatással lehet.

 

Szerbia és a németországi Baden-Württemberg tartomány vezetősége újabb együttműködésekről egyezett meg egymással. Az eseményen Ana Brnabić szerb kormányfő mellett Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg miniszterelnöke is részt vett. A német tartomány és Szerbia főként a gazdaság, a közlekedés, az egészségügy, a kultúra és a tudományok területén kívánja bővíteni a jelenlegi együttműködést.

Ana Brnabić
Baden-Württemberg

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.