Ugrás a tartalomra

Brnabić Merkellel tárgyalt Triesztben

2017.07.13
12:33
2020.02.17
17:39
Az EU kötelessége, hogy a Nyugat-Balkánt lassan, de biztosan a csatlakozás felé irányítsa, közelítse - jelentette ki Angela Merkel a találkozó után.

Nem beszélt a pontos időpontról, hogy Szerbia mikor csatlakozhat az Európai Unióhoz, de elismerően nyilatkozott az erőfeszítésekről, amelyeket az ország tesz a tagság felé vezető úton, illetve az elmúlt időszak gazdasági reformjainak és a pénzügyi konszolidációnak az eredményeiről a német kancellár Triesztben.

Angela Merkel kiemelte, az EU kötelessége, hogy a Nyugat-Balkánt lassan, de biztosan a csatlakozás felé irányítsa, közelítse. A stabilitás ebben a térségben stabilitást jelent egész Európának is – tette hozzá.

A német kancellárral kétoldalú tárgyalást folytatott Ana Brnabić szerb kormányfő is a nyugat-balkáni államok olaszországi csúcstalálkozóján.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Nem beszélt az időkeretekről, de elmondta, hogy Szerbia nagyon sokat tett az utóbbi három évben, hozzátette, Vučić elnöknek ebben óriási szerepe volt, ami a gazdasági reformokat is illeti, így most Szerbiára teljesen másképpen néznek, mint akár négy vagy öt évvel ezelőtt.”

Ana Brnabić
Trieszt
Németország
Angela Merkel

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.