Ugrás a tartalomra

Brnabić: A regionális együttműködés lehetőséget jelent a Nyugat-Balkán számára

2018.07.11
11:14
2018.07.11
16:39
Forrás
Szerbiai RTV
A regionális együttműködés lehetőséget jelent a Nyugat-Balkán számára – mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a londoni csúcstalálkozó után.

A regionális együttműködés elsősorban a térség gazdasági fejlődését segítheti. Közös kihívás a régió országainak, hogy megteremtsék a feltételeket a GDP gyorsabb és dinamikusabb növekedéséhez – tette hozzá a szerb miniszterelnök. Nemcsak a gazdaságra, a fiatalokra is oda kell figyelni – hangsúlyozta Ana Brnabić.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Még egy témát fókuszba kell helyezni mindannyiunknak, nekünk, kormányfőknek, ez pedig a fiatalok együttműködése, a fiatalok igényei, az ifjúság együttműködésével foglalkozó regionális iroda munkája. Megígértem, hogy én személyesen is sokkal többet fogok foglalkozni ezekkel a projektekkel, mert úgy gondolom, hogy engedni kell a fiataloknak, hogy elmondják a véleményüket, hogy hallassák a hangjukat, hogy halljuk, mit kellene még elvégeznünk. Van itt sok minden, mert az egyik legalapvetőbb probléma az agyelszívás, azaz a fiatalok kivándorlása.”

Ana Brnabić
London
Nyugat-Balkán

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.