Ugrás a tartalomra

Brnabić: A szerb kormány elsődleges feladata a teljes jogú EU-s tagság elérése

2017.07.20
10:32
2024.03.19
08:36
A szerb kormány elsődleges feladata, hogy az ország mielőbb az Európai Unió teljes jogú tagjává váljon – nyilatkozta a CNN amerikai hírtelevíziónak Ana Brnabić.

Szerbia miniszterelnöke kifejtette: a kabinet nem az Amerikai Egyesült Államok vagy Oroszország érdekei mentén tevékenykedik, hanem elsődlegesen a szerbiai polgárok életkörülményeinek javításán dolgozik.

A kormányfő elmondta: az előző vezetésnek sikerült megakadályoznia az államcsődöt, ami lehetővé teszi, hogy az új kormány folytassa az elmúlt három esztendő sikeres gazdaságélénkítő politikáját - tette hozzá. Leszögezte: a cél az, hogy 2018-ra a GDP növekedése elérje a 3,5 százalékot.

A beszélgetésben arra is kitért, hogy az eurointegráció ellenére Belgrád szeretné ha Moszkvával is megmaradna a baráti viszonya. Ana Brnabić elmondta: nagyon sokan támogatják programját és elképzeléseit, illetve folyamatosan emelkedik azoknak a száma is, akik elfogadják azt a tényt, hogy egy a másságát nyíltan vállaló nő lett az ország új miniszterelnöke.

Ana Brnabić
szerb
kormány
EU tagság

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.