Ugrás a tartalomra

Brnabić: Vélhetően Brüsszel is azt szeretné, ha erős államként csatlakoznánk az Európai Unióhoz

2019.10.26
07:24
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia kormányfője ezt annak kapcsán mondta, hogy az EU illetékesei kijelentették, amennyiben Belgrád teljes jogú tagja lesz az uniónak akkor majd fel kell mondania az EaEU-val kötött megállapodását.

Vélhetően Brüsszel is azt szeretné, ha erős államként csatlakoznánk az Európai Unióhoz - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Ana Brnabić. Szerbia kormányfője ezt annak kapcsán mondta, hogy az EU illetékesei kijelentették, hogy amennyiben Belgrád teljes jogú tagja lesz az uniónak akkor majd fel kell mondania az Eurázsiai Gazdasági Unióval kötött megállapodását és ki kell lépnie a szervezetből. A szerb miniszterelnök elmondta: a kabinet tisztában van azzal, hogy idővel meg kell szakítania a tagságát az említett gazdasági társulással, de azt ne gondolja senki, hogy erre a következő hónapban már sor kerül, ugyanis mindez az EU-hoz való csatlakozás tényleges dátumától is függ. Ez azonban egy olyan tényező amely nem csak Belgrádtól hanem Brüsszeltől is függ - jegyezte meg Ana Brnabić. Ugyanakkor elmondta, hogy az ország nemzeti érdekei és a fejlődése kiemelten fontosak.

Ana Brnabić
Eurázsiai Gazdasági Unió
Európai Unió

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.