Ugrás a tartalomra

Brüsszelbe utazik vasárnap Aleksandar Vučić

2021.04.23
14:39
Forrás
Tanjug
A szerb elnök elnök az Európai Unió tisztségviselőivel folytat majd tárgyalásokat.

Reményét fejezte ki, hogy májusban folytatódhat a párbeszéd Prištinával. Vučić elmondta, hogy már vasárnap, Brüsszelben több találkozója is lesz. Hétfőn az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, valamint Josep Borrellel, az Európai Bizottság alelnökével, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjével vár rá hosszú és kimerítő tárgyalás - fogalmazott a szerb államfő. Ursula von der Layen, az Európai Bizottság elnöke is fogadja. Megbeszélést folytat Miroslav Lajčák, párbeszédért felelős különmegbízottal, és Várhelyi Olivér uniós csatlakozási biztossal is. Vučić egyúttal azt is bejelentette, hogy a következő napokban fontos események lesznek Szerbiában, fontos gyárakat, és autópálya-szakaszokat adnak át.

Brüsszel
Aleksandar Vučić
Pristina
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.