Ugrás a tartalomra

Brüsszelben tárgyal Aleksandar Vučić

2020.09.06
11:32
2020.09.06
17:37
Forrás
Pannon RTV, Tanjug
Uniós és amerikai diplomatákkal tárgyalt ma Brüsszelben Aleksandar Vučić. A szerb államfő Miroslav Lajčakkal és Matthew Palmerral találkozott a belga fővárosban.

Az uniós és az amerikai különmegbízottal az eddig elért eredményekről és a további lépésekről egyeztettek.
Jó hangulatban telt Aleksandar Vučić brüsszeli találkozója. Erről számolt be Instagram-oldalán a szerb államfő. A megbeszélés részleteivel kapcsolatban elmondta, Európa vezeti a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ami Európát illeti, Európa akarja vezetni a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet az összes politikai kapcsolatról, ezt mi korábban elfogadtuk. Ez a mi kötelezettségünk. Ha megkérdezné elfogadtam volna-e ezt 2009-ben, illetve 2010-ben, amikor az akkori kormány elfogadta, azt mondanám, hogy nem.”

A Belgrád és Pristina gazdasági viszonyának normalizálására vonatkozó Washingtonban aláírt megállapodás kapcsán Szerbia Kis-Schengenhez való csatlakozását emelte ki.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Sokan a régióban szerb hegemóniaként kommentálják, de ennek nincs köze a szerb hegemóniához. Összefüggésben van a nyitott határokkal, a munkalehetőségekkel, a növényegészségügyi felügyelőséggel, az áruk gyorsabb áramlásával, a tőke, és az emberek, valamint a szolgáltatások szabad mozgásával, a teherautók nem várakoznak a határon. Cél, hogy jobb gazdasági eredményeket érjünk el, hogy jobb legyen az emberek fizetése.”

A Belgrád-Pristina párbeszéd újabb fordulójára egyébként hétfőn kerül sor Brüsszelben. Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselő, valamint Miroslav Lajčak különmegbízott fogadja Aleksandar Vučić szerb elnököt és Avdullah Hoti koszovói kormányfőt, továbbá a két fél delegációit.

Aleksandar Vučić
Miroslav Lajčak
Matthew Palmer
Brüsszel
Európai Unió

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.