Ugrás a tartalomra

Brüsszeli koordinációs iroda létrehozásáról állapodtak meg európai jobboldali pártok

2022.01.29
19:09
2022.01.30
07:29
Forrás
MTI
Részt vett a találkozón Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje is.

Brüsszeli koordinációs iroda létrehozásáról állapodtak meg európai jobboldali pártok a Madridban rendezett kétnapos csúcstalálkozójukon - jelentette be sajtótájékoztatóján Jorge Buxadé, az eseményt szervező spanyol Vox párt uniós képviselő-csoportjának vezetője. Mint mondta, az iroda folyamatos együttműködésre teremtene lehetőséget az Európai Parlamentben a jobboldali pártok között, amelyek jelenleg három különböző frakcióhoz tartoznak, vagy függetlenek, de összehangolnák politikáikat, álláspontjaikat és "minden egyes párt szabadságát tiszteletben tartva" a szavazataikat is.

A Megvédeni Európát címmel rendezett tanácskozáson 15 párt képviseltette magát 12 európai országból.

Orbán Viktor
Marine Le Pen
Jorge Buxadé

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.