Ugrás a tartalomra

Budapesten tárgyalt az Európai Tanács elnöke

2023.11.27
11:16
2023.11.27
11:22
Forrás
MTI, X, Portfolio
Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével egyeztetett Budapesten Orbán Viktor magyar miniszterelnök. A téma az Ukrajnával kapcsolatos magyar álláspont volt.

A megbeszélésre a decemberi EU-csúcs előkészítése keretében került sor - áll Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár tájékoztatásában, míg az Európai Tanács elnökének sajtófelelőse a találkozó kapcsán az X-en azt írta: „Az EU egysége folyamatos erőfeszítést igényel, ez a legfőbb erősségünk.”

Korábban Orbán Viktor levelet írt az Európai Tanács elnökének, melyben szorgalmazta, hogy a közelgő EU-csúcson kerüljön sor egy stratégiai megbeszélésre Ukrajna ügyében és csak ez alapján köteleződjön el az EU Ukrajna pénzügyi támogatása mellett, illetve a csatlakozási tárgyalások megkezdése terén.

A magyar vezető már több alkalommal utalt rá, hogy kész élni a vétó lehetőségével is. Charles Michel a felmerülő feszültségek enyhítése céljából érkezett Budapestre - olvasható a témával kapcsolatos korábbi cikkekben.

Charles Michel
Orbán Viktor

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.