Ugrás a tartalomra

Büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Pristina ellen az Európai Bizottság

2023.06.28
07:18
Forrás
Szerbiai RTV
Felfüggeszthetik a különböző pénzügyi alapok elérhetőségét, a politikai kapcsolattartást és a stabilizációs és társulási megállapodás keretében tevékenykedő munkacsoportok működését is.

Ezeket az intézkedéseket fogja formálisan javasolni a héten a bizottság a pristinai vezetés ellen, mivel nem tartják tiszteletben a feszültség enyhítésére tett felhívásokat. A közbeszerzések támogatása és a szerződésaláírások is tiltólistára kerülhetnek - jelentik brüsszeli források. A magas rangú tisztviselők együttműködését úgyszintén felfüggeszthetik. Az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki a konfliktus továbbterjedésének kockázata miatt. Nem lát készséget a koszovói fél részéről a helyzet megoldásra vonatkozóan. Ideiglenes és visszavonható intézkedésekről lenne szó, amelyek a további lépésektől függnek, és a párbeszédhez való visszatérést szolgálják.

Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is korábban hasonlóan nyilatkozott, miszerint az Európai Unió politikai és pénzügyi lépéseket tesz Pristina ellen, ha nem csitul a helyzet Észak-Koszovóban.

büntetőintézkedés
intézkedés
Brüsszel
Pristina
Európai Bizottság

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.