Ugrás a tartalomra

Cipődobálás és füstbomba az albán parlamentben

2017.12.19
13:43
2024.03.19
08:37
Forrás
Szerbiai RTV, Telegraf.rs
Cipővel dobálták meg Edi Rama albán miniszterelnököt a parlament ülésén. Az incidensre az új államügyész kinevezéséről szóló heves vita során került sor.

A miniszterelnököt az az esernyő védte meg, amelyet már többször használtak Iljr Meta, korábbi házelnök védelmére, akit az ellenzék sokszor papírral dobált meg.

Az ülés későbbi szakaszában szintén ellenzéki képviselők futball szurkolók által használt füstbombákat is meggyújtottak. Eközben a parlament épületén kívül tüntettek is, a rendőrség munkájának köszönhetően azonban sérülések nélkül ért véget az incidens.

albán
parlament
Edi Rama

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.