Ugrás a tartalomra

CRTA: Hódságon megtámadták a szervezet megfigyelőinek csoportját

2023.12.17
13:37
2024.04.17
13:33
Forrás
021.rs
Hódságon megtámadták a CRTA szervezet megfigyelőinek csoportját, járművüket pedig megrongálták, közölte Raša Nedeljkov programigazgató. A 021.rs hírportál értesülései szerint a megfigyelők szabálytalanságot észleltek.

Egyesek üres szavazólapokat vittek ki a szavazóhelyről, és erről azt gyanították, hogy az ún. „bolgár vonatról” van szó, vagyis arról, hogy kiviszik az üres szavazólapokat, majd „megfelelően” kitöltve visszaviszik azt. A megfigyelők értesítették a hódsági rendőrséget. Az is feltűnt nekik, hogy egy belgrádi rendszámtáblás BMW X5-ös típusú autó folyamatosan követte őket. “Ez elszigetelt eset, de nyugtalanító, tekintettel, hogy ez még soha nem történt meg velünk" - emelte ki Nedeljkov. Az ugyancsak a kúlai községhez tartozó Bácskeresztúron a helyi választási bizottság egyik tagját támadták meg, miután szóvá tette, hogy ismeretlenek, akik magukat az IPSOS megfigyelőinek adták ki, párhuzamos nyilvántartást vezetek a betérő szavazókról. A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) később cáfolta, hogy Bácskeresztúron fizikai leszámolás is lett volna.

Crta
támadás
Hódság
Választások 2023

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.