Ugrás a tartalomra

Csalódott a Nyugat-Balkán az EU-s integrációs folyamat miatt

2021.06.18
20:53
Forrás
Tanjug
Ana Brnabić, szerb kormányfő Bécsben azt üzente, hogy a nyugat-balkáni országok egyetértettek abban, miszerint mindenki egyaránt csalódottnak érzi magát az európai uniós integrációs folyamat kapcsán.

A régió országai elégedetlenek az unió hozzáállásával, de a csatlakozási nehézségek mellett nem sikerült megegyezniük egyéb kérdésekben sem, mint amilyenek például a regionális megállapodások. Brnabić Bécsben részt vett a Sebastian Kurz osztrák kancellár által szervezett Ausztria-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón. Szerbia miniszterelnöke újságíróknak azt mondta, hogy két nagy, az európai integrációval kapcsolatos probléma merült fel: egyrészt vannak olyan EU-tagállamok, amelyek teljesen ellenzik a bővítést, másrészt nem értenek egyet az új precedensek megteremtésével. 

Ana Brnabić
Európai Unió
Nyugat-Balkán
Sebastian Kurz

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.